bootstrap template

Busspecial

In en rond grootsteden is men het gewoon:
bussen zijn er van zowel De Lijn zelf, als van buspachters. Deze laatste zijn meer en meer aangesloten bij grote groepen zoals Hansea of Keolis.

Langsheen lijn 73, in het bijzonder in De Westhoek, zijn er niet veel buspachters en dus weinig bijzondere bussen zoals Mercedes, MAN, Scania, … In Diksmuide zag je ze al af en toe, in Veurne was dit tot september 2022 beperkt tot 1 pachter: Katriva, op lijn 32 tussen Veurne en Diksmuide. Hier kwam verandering in: de pachter Gruson doet tijdens weekdagen, behalve woensdag, 1 rit op lijn 50 vanuit Ieper naar Veurne.

Een overzicht van de meer exotische bussen die je langsheen lijn 73 kan tegenkomen.

Scania Citywide


Hoewel deze bus niet het nieuwste van het nieuwste is, is het een frisse verschijning te Veurne. Voor september kon deze hier nooit gespot worden.

MAN Lion’s City


Een MAN 21A zien te Diksmuide en Veurne, was reeds bijzonder. Deze reden reeds jaren op sommige plaatsen. Plots konden we ze ook in De Westhoek spotten. Het plezier werd er groter op toen Hansea aan pachter Katriva een gelede versie van de nieuwste MAN bussen toebedeelde. Deze laatste zijn een grote sprong naar groener rijden.

Iveco Crossway

Mercedes Citaro


In Lichtervelde zien we de Citaro van De Meibloem, maar niet enkel De Meibloem rijdt met een Citaro langs of voorbij lijn 73. Ook Deceuninck komt af een af en toe met een Citaro LE. Omdat ik van deze laatste geen foto heb langs lijn 73, een foto van een dergelijke bus te Haacht.

VDL Citea


Deze staat als laatste en dit is bewust, aangezien deze niet zo uitzonderlijk zijn. Ook De Lijn zelf heeft deze bussen. Toch een vermelding en dit voor een specifieke reden: in tegenstelling tot De Lijn zijn de meeste VDL Citea bussen van pachters uitgerust met comfortzetels.

© 2008 -  | Over de site | Contacteer me

D
E
E
L

deze website

Spoorlijn73.be is ook hier te vinden: