Merlin's mind | Spoorlijn73

De geschiedenis van spoorlijn 73.

Spoorlijn 73 heeft een rijke geschiedenis, lees er meer over hiertonder.

bootstrap template

Speciale treinen

De treinen op deze pagina hebben een samenstelling die niet in het dagdagelijkse reizigersverkeer terug te vinden zijn. Deze treinen zijn op zich dus reeds héél bijzonder.
***
Deze treinen op lijn 73, maakt het nog specialer. Vandaar deze pagina.

I4 & loc reeks 18


Deze rit werd eigenlijk gereden als afscheidsrit van de locomotieven reeks 18. Vanuit Brussel-Zuid reed de 1806 met vier I4-rijtuigen, waarvan één in de Memlingkleuren, naar Poperinge via Denderleeuw, Kortrijk en Ieper. De reis werd verder gezet naar De Panne/Adinkerke via Kortrijk en Lichtervelde. Deze reis werd door het TSP georganiseerd op 21 maart 1998.

Met dank aan Geert Maes en Arno Verhaegen dat ik hun foto’s mag gebruiken!

Meettrein


Deze trein heeft als doel gegevens over de toestand van de sporen en bovenleidingen te verzamelen.

Kerststoomtrein


Elk jaar sponsoren oa NMBS en Unizo een goed doel. In december 2008 reed er een stoomtrein tot Veurne. Het geduld werd voor menig mensen echter op de proef gesteld, want de trein had uiteindelijk bijna 1 uur vertraging. Toch werd het wachten meer dan beloond…

Sproeitrein


Deze trein doet een jaarlijkse ronde langs alle Belgische spoorlijnen, met 1 doel: flora die niet gewenst is, verdelgen.

Werktreinen


Verschillende afbeeldingen: een werktrein in de bundel van De Panne/Adinkerke alsook een onderstopper in datzelfde station.

In verschillende weekends in september & oktober 2013 waren er werken tussen Diksmuide en De Panne. Dankzij Mathias Decoster, kunnen er van de verschillende treinen enkele foto’s getoond worden.

Cargotreinen


Enkele cargo-treinen te Lichtervelde, een trein getrokken door een loc van de reeks 20, een andere door een loc EMD Class 66 van Crossrail. Deze rijden van Gent tot Lichtervelde over lijn73.

ETCS testritten


Nachtelijke testen van een Bombardier Traxx en van een Siemens Vectron, omdat op spoorlijn 73 tussen De Panne en Lichtervelde ETCS level 2 op laterale seininrichting werd toegepast. Er werden ook testen met HST’s uitgevoerd, klik daarvoor onder de foto’s

Andere bijzonderheden:

© 2008 -  | Over de site | Contacteer me

D
E
E
L

deze website

Merlin's mind | Spoorlijn73 is ook hier te vinden: