Merlin's mind | Spoorlijn73

Wat uitleg over Merlin's mind | Spoorlijn73.

Waarom deze site? Wat achtergrond informatie van de spoorlijn
& de kleine lettertjes.

Over lijn73 rijdt er sinds enkele jaren een verscheidenheid aan treinen:
MS80 (Breaks), MS96 (Deense Neuzen), M4-rijtuigen (spiegelpaleizen), M7-rijtuigen en een mix van I6- & I11-rijtuigen zijn regelmatige bezoekers. Voor de IC treinen worden MS80 & MS96 gebruikt (MS96 enkel in het weekend).

Een MS80 in het station van De Panne

M4-rijtuigen en I6- & I11-rijtuigen worden gebruikt voor de piekuurtreinen tijdens de week.  Als tractie is hier soms een loc van de reeks 21 of een loc van de reeks 18 te zien.

M7-rijtuigen, met gemotoriseerde koprijtuig zien we de zondagavond als P-trein 8000.  Deze trein bestond voorheen uit Desiro’s…een meer dan welkome upgrade dus!

Tot 2014 waren M6-rijtuigen (dubbeldekrijtuigen) ook regelmatige bezoekers.

Een trein met M6 rijtuigen verliet net het station van Diksmuide en rijdt richting De Panne

Meer exotisch materieel was echter ook al te zien: M5-rijtuigen, MS66 (Tweetjes), MS75 (Varkensneuzen),
MS86 (Duikbrillen), MS08 (Desiro), MW41, I6-ligrijtuigen, een Thalys-stel & een Eurostar (e320) stel (deze 2 laatste kwamen op nachtelijk bezoek voor ECTS testen).

Een MS86 in De Panne

Wat de toekomst zal brengen is helaas niet te voorspellen. Het compleet nieuw station van Koksijde werd in december 2011 geopend, in aanloop naar het WK cyclocross die in Koksijde plaatsgevonden heeft op 28 & 29 januari 2012.
Er zijn er ook plannen om voor Veurne een nieuw stationsgebouw te bouwen, met een compleet nieuw stationsplein. Omdat er bij die plannen ook “voorzien” wordt om de kusttram tot Veurne door te trekken, is er nog niet veel zekerheid over  wanneer dit gerealiseerd zal worden. Ondertussen werden de perrons al aangepast: ze werden verlegd en verhoogd, ook een onderdoorgang werd verwezenlijkt.
In 1996 was er ook het plan om de snelheid op de lijn op te trekken naar 140 km/u, wat helaas nog niet gebeurd is…

M7 rijtuigen in Avekapelle, zien we dit beeld binnenkort meer?

© 2008 -  | Over de site | Contacteer me

D
E
E
L

deze website

Spoorlijn73.be is ook hier te vinden: