Merlin's mind | Spoorlijn73

De geschiedenis van spoorlijn 73.

Spoorlijn 73 heeft een rijke geschiedenis, lees er meer over hiertonder.

Mijn eerste hobby was het fotograferen van ferries, waar ik ook een website over heb (zie deze hier). In 1998 werd lijn73 geelectrificieerd, zoals u ook
elders kunt lezen. De eerste dag dat er elecktrische treinen tot De Panne kwamen, was het reizen van De Panne tot Deinze gratis. Deze gebeurtenis heeft
de passie al deels doen losweken, maar het is pas jaren later dat ik ben beginnen
foto’s te nemen.

Na enkele jaren had ik zoveel foto’s, maar wat doet een mens ermee?  Een blog aanmaken, maar dan ben je zo gebonden aan enkele lay-outs. Dus zelf maar een site maken dan. Beginnen deed ik met een gratis account om een site te bouwen, wat niet veel later de link “Spoorlijn73.net” werd.  Ik heb op deze site ook mijn eerste foto’s geplaatst.  Hoewel deze eerste foto’s technisch minder zijn, zijn ze getuige van een rijke geschiedenis.

Omdat ik mezelf alles aanleer, wat betreft websites bouwen, is dit héél simpel begonnen. Gaandeweg probeer ik de site aantrekkelijker te maken. Zo is de site anno 2021 eindelijk volledig mobiel. De site heeft nu een onderkomen bij een andere site van me, waardoor de naam en link aangepast werd. De reden hiervoor is dat ik tijdens de Corona periode met een neven projectje startte: “Vakantie in België”.  Wie hiernaar nieuwsgierig is, kan hier klikken.

Beetje bij beetje plaats ik de volledige site over naar WordPress, zodat het updaten van foto’s en info veel eenvoudiger zal worden.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat deze site is wat ze nu is, dankzij veel andere spoorwegfotografen of mensen die mij oude postkaarten hebben bezorgd.

Het is een utopie te denken dat ik alles zelf deed.  Zelf kwam ik op de wereld in de jaren 80.  Wie reeds aandachtig gelezen heeft tot nu toe, weet dat ik pas begon foto’s te maken sinds de electrificatie van de lijn.  Daarom nam ik contact met veel mensen dia al langer bezig waren dan ik met het treinspotten.  Zonder deze mensen was deze site nooit wat ze nu al is!  Hierdoor krijgen we immers een mooie tijdlijn!

De héél aandachtige bezoeker had het misschien al gemerkt: sommige pagina’s waren al langer overgezet naar WordPress.  Het voordeel hierbij is het uploaden van foto’s stukken sneller kan.

Een website is nu éénmaal meer dan enkele foto’s online zwieren: het mag allemaal wat mooi en afgewerkt ogen.  Aangezien ook vliegtuigspotten, ferryspotten en fotografie in het algemeen op mijn todo-lijstje staan, “moet” (lees: mag) ik mijn aandacht wat verdelen.  Hierdoor was het overzetten van alle pagina’s naar WordPress een werk van lange adem.  Dit werk mag jij, beste bezoeker, aanschouwen.

Ik hoop dat je hier een aangename tijd beleven mag of dat je kan vinden wat je zoekt.  Als dat niet zo is, bvb kun je niet vinden wat je zoekt, contacteer me gerust.  Wat online staat is immers een deeltje van mijn fotocollectie.  Niet alles kan online: soms zijn er mensen zichtbaar op foto, zijn de foto’s te onscherp, teveel tegen zonlicht in genomen, …

Wie weet heb ik dus wel die ene foto waar je op zoekt naar bent, het is me een plezier deze te delen!

© 2008 -  | Over de site | Contacteer me

D
E
E
L

deze website

Merlin's mind | Spoorlijn73 is ook hier te vinden: